Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Etiketter
- ::) (1)
Bloggintresserade
Bloggarkiv
-
▼
2009
(128)
-
▼
februari
(29)
- Kaffe
- Mindre bloggande
- Vilken saga
- Myskväll
- Box
- Morgonmys i soffan
- Till barnspecialisten
- skor
- kycklingklubbor & sallad
- Jag bara undrar
- Massa god mat
- Hjälpa mamma packa upp
- Sandaler
- Emma leker
- Städa
- Lax med Hummus
- Yippi
- nio månader stor idag
- Vårdcentralen here I come
- Älsklingen
- sol underbara sol
- Schlager
- Morots-och bönbiffar
- Middagstips
- Vinn en fotografering med Emelie Ohlsson
- Mäta väga
- Bönsallad med klyftpotatis & tzatsiki
- Emma lik sin mormor
- ..
-
▼
februari
(29)
2 kommentarer:
Åh va fin hon är, och de där blåa ögonen... Kram på er
Här kommer receptet på brödet:
5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
13-14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
1/2 msk örtsalt
Gör så här
Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler
TACK Jessica! Vad gulligt att du tog dig tid. Men du, tror du att jag kan skippa ägget? Får inte äta. Jag testar nog med vatten. Puss
Skicka en kommentar